D . i z a j n .com

Foto i video

YouTube iconPrenošenje poruke obično se vrši kroz tekstualnu formu. Fotografija i/ili video su obično propratni elementi. Upravo taj propratni element je ono što čini razliku između dobrog i lošeg brenda. Kada prenesete poruku bez ijedne reči znate da je agencija koju ste unajmili vrhunski uradili svoj posao!

Office

Svaka firma u jednom trenutnku, obično kada poslovanje već stabilno i nezaustavljivo raste, počne ozbiljnije razmišljati o svom logo-u, o memorandumima koje šalje, o vizit kartima koje deli i powerpoint prezentacijama koje šeruje. 

I zaista, u jednom trenutku je vreme da obučete lepo odelo i izvučete svoju fensi vizitku!

Firmama nije potrebna samo šminka već i bolja funkcionalnost. IT sektor ovde igra veliku ulogu. Office INTRANET je danas sve lakši. Alati poput Microsoft Office mogu učiniti puno da vam olakšaju poslovanje. I na kraju veliki deo tih firmi ima potrebu da bude aktivno i ažurno ONLINE. Izajn vam može pomoći u dve od tri ove oblast. Za treću ćemo vas uputiti na pravu adresu.

 1. Dizajn
  1. Izrada logotipa
  2. Dizajn vizitke i memoranduma
  3. Dizajn template-a za PPT ili Publisher prezentacije
  4. Definisanje potpisa za Email
  5. Dizajn ikone (avatara) za web / mobile
  6. Izrada i dizajn profila na mrežama (FB, IN, TW, P, I)
  7. Dizajn i štampa marketiškog materijala
 2. Publikacija
  1. Objavljivanje
  2. Oglašavanje
  3. Ažuriranje
  4. Bekapovanje
 3. Intranet

 

Štampa

Dizajn, priprema za štampu i štampa 

Štampa na raznima materjialima kao npr. kunstdruk papiru, samolepljivoj foliji, ciradi, izlogu, bilbordu, plastici...

D.izajn nema uslugu štampanja ali zato sarađujemo sa nekoliko manjih i većih štamparija. Mi ćemo vam pomoći da izaberete vrstu i kvalitet štampe za vaš projekat, pomoći ćemo vam u odabiru štamparije. Ova usluga je obično sastavni deo usluge dizajna i pripreme za štampu. 

mok vizitke

Obično kada se prvi put nešto štampa, u toj potrazi za štamparijom prvenstveno se gleda cena. Ako prvi put radite sa nekom štaparijom tražite probni primerak, tako ćete odmah saznati šta ustvari dobijate za ponuđenu cenu. 

Nekada je sasvim razumno ići sa lošijim papirom jer to pojeftinjuje štampu. Ali često ljudi naprave grešku i plate skuplji papir nego što je potrebno. Štampa flajera za poštanske sandučiće je prvi primer, koji mi pada na pamet, gde nije potrebno trošiti novac na deblji papir. 

Kod štampanja vizit karti često se napravi greška i naručuju se jeftini tiraži od 1000 vizitki. Tek kasnije shvatite da polovina tih vizitki nije dobro isečena i da ih možete baciti. Da ne spominjemo kvalitet štampe koji je kod vizitki izuzteno bitan. 

  Da ne bi ste pravili ovakve i slične greške pozovite nas!

Da li znate da je nekad kvalitet fotografije je manje bitan kod štampanja bilborda nego brošure?

Da li znate da postoji nekoliko vrsta crnih. Da li znate koju kada treba da koristite?

Da li ste ostavili prostora za sečenje vaših flajera?

 

Izrada sajta

Ovo je ono što svi žele prvo da čuju - cenu izrade sajta!

Početna cena za standardan (šta god to značilo) sajt je 300€ a opciono dodatno mesečno održavanje kreće od 3000 dinara. Ovo je najgora moguća cena i klijenti kada je čuju reaguju na sledeći način:

 • Oni kojima je mnogo - će pozvati komšijinog malog koji će im napraviti sajta za 50-100 evra. Na kraju krajeva ni ne treba im ništa specijalno.
 • Oni kojima je malo - jer znaju da dobar sajt ne mogu dobiti za tako male pare će izabrati nekog ozbiljnijeg webmastera ili agenciju. 
 • Oni kojima je taman - će nas pozvati i želeće sajt sa prodavnicom na tri jezika. I onda će se razočarati kad čuju da je cena veća. 
 • Oni četvrti - koji zaista trebaju web prezentaciju koja zaista vredi te novce. 

Ok, posle ovog "šaljivog" uvoda pokušaćemo vas uvesti u sveti web dizajnaizrade sajta u kom ima mnogo činilaca koji utiču na cenu. 

*

Web, odnosno internet je sve čudnije mesto. Vaše ime, vaš domen može biti svašta, od web vizitke do moćnog programa.

Dizajn

Jedan globalno poznat brend

Brend nije logo. Logo je deo brenda.

Dizajn i sinhronizacija svih elemenata daju knjigu standarda. 

Izrada logotipa - 20.000,oo rsd

Stvaranje brenda - 250.000.oo rsd

Dizajn flajera - 7.000,oo rsd

Dizajn banera - 3.600,oo rsd

Animirani Gif - od 1.200,oo rsd (?)

Ciljne grupe

Ko su vaši kupci, vaši klijenti, vaša ciljna grupa? Od ove informacije se kreće u stvaranje bilo čega - definisati svrhu dizajna

Sledeći korak je odgovor na pitanje - koja je to informacija koju želimo preneti?

I zadnji korak je što intenzivnije trošenje novca na reklamiranje. Naravno i sa malim budžetima se može postići puno!

Veština komunikacije

Reklama je poruka koja komunicira sa vašom publikom i na podsvesnom nivou. 

Trend koji je u modi možda uopšte ne odgovara vašem proizvodu, tako da vam ne trebaju fotografije obrađene u instagram fazonu, yes?

Vrhunac uspeha reklame je kad ona krene besplatno da se širi - popularno nazvano viralno.

 Art

Dizajn brošura, kataloga, flajera, reklame za časopis, za novine, brendiranje izloga, postera, bilborda, pozivnica, memoranduma, vizitki, dizajn sajta, newsletter-a, web vizitke, facebook stranice.